تولید کننده انواع شمش مسی شینه پایه ریل با کیفیت

شما اینجا هستید:

ریل آلومینیومی

فهرست مطالب

ریل آلومینیومی ابزراهایی که برای تثبیت جایگاه ابزارهایی از قبیل فیوزها ، بلوک های ترمینال و مواردی دیگر که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.

ریل های آلومینیومی همان طور که مشخص است از جنس آلومینیوم بوده و جزء اولین ریل هایی تابلویی هستند که در خط تولید قرار گرفتند.در ادامه به آلیاژ های این عنصر بیشتر خواهیم پرداخت تا با خاصیت این عنصر نیز آشنایی مختصری داشته باشید ، چرا که پی بردن به ماهیت یک محصول نیز کمک شایانی در خرید محصول و به کار گیری آن خواهد کرد.

ریل آلومینیومی

ریل آلومینیومی و آلیاژهای آن

منظور از آلیاژهای آلومینیوم، آلیاژهایی هستند که با خاصیت فلزی معمولاً شامل ۹۰–۹۶٪ آلومینیوم هستند.این آلیاژها علاوه بر این دارای یک یا چند عنصر دیگر هستند تا برای بهبود خواص آلومینیوم بیفزایند و عملکرد خوبی در برابر خوردگی و …داشته باشند. آلیاژهای فرعی دیگری علاوه بر عناصر آلیاژی اصلی در این ابزارها هستند که درصد کمی را تشکیل می دهند ولی با این وجود تأثیر بسیاری بر ویژگی‌های آن‌ها دارند.

بسیاری از فلزات هستند که با آلومینیوم تشکیل آلیاژ خوبی می‌دهند و میزان حل شدن  و حلالیت آن ها در آلومینیوم به طور قابل توجهی بالا می باشند و با این وجود به عنوان افزودنی آلیاژی اصلی در ساختار خود بکار می روند. اما از بین تمامی آلیاژهایی که با آلومینیوم حلالیت می دهند ، آلیاژهایی نظیر:روی، منیزیوم، مس و سیلسیوم حلالیت خوبی دارند.

همه این توضیحات به خاطر این است که به ویژگی های و خاصیت آلومینیوم بپردازیم ، از جمله این ویژگی ها:

مقاومت به خوردگی ریل آلومینیومی

آلیاژهای آلومینیومی که در موارد بالا ذکر کردیم به علت تشکیل لایه اکسیدی چسبنده به طور طبیعی به سطح ، مقاومت به خوردگی شیمیایی و اتمسفری بالایی دارند.

 رسانایی حرارتی ریل آلومینیومی

آلومینیوم به همراه آلیاژهای به کار رفته در آن از رسانایی حرارتی بالایی برخوردار دارند اما نسبت به فولاد در دمای پایین‌تری ذوب می‌شوند، در مقابل در صورت مجاورت با آتش دمای آن‌ها کندتر افزایش می‌یابد و این به خاطر آلیاژهای به کار رفته در آنها می باشد.

نسبت استحکام/وزن

آلومینیوم یک عنصر سبک با چگالی کم تر می باشد و این مورد نیز بستگی به آلیاژهای به کار رفته در آنها می باشد. نسبت استحکام به وزن این آلیاژها به طور قابل توجهی بالا بوده و استحکام این آلیاژها را اغلب می‌توان از طریق رسوب ‌سختی افزایش داد.

پس متوجه شدیم که چگالی آلومینیوم کمتر از سایر فلزات رایج از قبیل : آهن ، طلا و… است، و اگر بخواهیم به عنوان مثال با فولاد مقایسه کنیم تقریباً یک سوم چگالی فولاد را  دارد و این نشان می دهد که این عنصر خیلی سبک تر از فلزات رایج است. عنصر آلومینیوم میل زیادی به اکسیژن دارد و یک لایه اکسید محافظ بر روی سطح هنگام قرار گرفتن در معرض هوا ، تشکیل می دهد.

از مهم ترین ویژگی های ریل آلومینیومی ارزان بودن آنها می باشد. پایین بودن نسبی قیمت و بالا بودن استحکام آلومینیوم و آلیاژهای آن سبب شده‌ است که ریل های آلومینیومی طرفداران زیادی به خود جلب کند و در صنعت های مختلف نیز بیشترین کاربرد را داشته باشد.

کاربرد

در جعبه تقسیم های کوچک و بزرگ و یا تابلوهای برقی ، وجود یک ابزار ساماندهی برای مینیاتورها الزامی می باشد به همین خاطر از ریل آلومینیومی و ریل مینیاتوری برای این ساماندهی استفاده می کنند.با استفاده از این قطعه، می‌توان ابزارهای نظیر:  کلید مینیاتوری، کنتاکتور ، پایانه های ترمینال و هر قطعه‌ی دیگری که باید روی تابلو یا جعبه تقسیم قرار گیرند ، نصب کرد.

ریل فلزی

که ابتدا این ابزاها (ریل ها )باید بر روی پایه ریل ها سوار شوند و سپس بتوان موارد بالا را بر روی ریل ها نصب کرد. در مواقعی  نیاز است که به انواع مختلفی از ریل ها در یک تابل و برق و یا مکانی که از آن استفاده می کنید ، به کار برده شود ، از قبیل ریل های سی سانتی ، ریل های  سوراخ دار، ریل های بدون سوراخ  و… ریل‌ها را می‌توان بر اساس عوامل مختلفی دسته‌بندی کرد به عنوان مثال از اندازه ریل گرفته تا جنس ساخت ریل و … در ادامه سعی داریم شما را با پایه ریل ها نیز بیشتر آشنا کنیم ، چرا که برای قرار گیری تجهیزات بر روی ریل تنها به یک ریل بسنده نمی کنیم و پایه ریل ها را لازمه پیش نصب آنها می دانیم و اما پایه ریل ها :

پایه ریل چیست؟

پایه ریل های مینیاتوری ابزارهایی هستند که با جهت دهی به ریل ها دسترسی را در نقاط مختلف تابلو برق ها آسان تر می کنند.پایه ریل ها از نظر شکل ظاهری : زاویه ۴۵ درجه ، زاویه قائمه و زاویه های دیگر که در این جا به این دو مورد که بیشترین کارایی را دارند بسنده می کنیم.از نظر جنس نیز همانند ریل ها ، در نوع فلزی و آلومینیومی طراحی و تولید می شوند.زاویه دارهای ۴۵  آنها بیشتر از جنس فلز و قائمه آنها بیشتر از جنس آلومینیومی هستند.

پایه ریل

پایه ریل های زاویه دار در مواردی که قصد دارید پایه ریل ها را برای مدیریت تابلو برق به صورت عمودی در تالبلوهای ایستاده مدیریت کنید بیشتر به کار برده می شوند و می توانند در موارد کف تابلو برق ها نیز مورد استفاده قرار گیرند.اما نوع دوم این ابزار ها جنبه استفاده به صورت عمودی ندارند و در کف تابلو برق ها مورد استفاده قرار می گیرند.این نشان می دهد که کاربرد زاویه دار ها بیشترین کاربرد را می توانند داشته باشند.

نصب ریل آلومینیومی

برای نصب این ابزارها باید ابتدا پایه ریل را نصب کنید ، نصب پایه ریل نیز یک مورد ایمنی بوده و اندک مختصری به آن اشاره می کنیم: برای نصب پایه ریل ها این ابزارها بدون عایق بوده و می توانند به عنوان رسانا عمل کنند به خصوص در مورد فلزی که رسانایی سریع دارد ، باید یک عایق پلاستیکی به یکی از حالت های : “ما بین پایه ریل و بدنه تابلو برق” ، ” ما بین ریل و پایه ریل” را انتخاب کنید.در مواردی هم وجود دارد که برای تجهیزات و ایمنی اهمیت قائل می شوند و از هر دو حالت استفاده می کنند. در نهایت سوراخ پیچ های پایه ریل را با پیچ های موجود سفت کنید.

برای نصب ریل ها همان طور که اشاره کردیم باید از عایق استفاده کنید.ریل های آلومینیومی سوراخ دار و بدون سوراخ هم موجود هستند که بنا به سلیقه خودتان انتخاب می شوند.در حالتی که بدون سوراخ هستند باید خود سوراخ کاری انجام دهید.سپس بعد از پیچ و نصب این ابزارها آماده قرار گیری تجهیزاتی از قبیل مینیاتورها و…بر روی خود هستند.

در مواردی هم وجود دارد که افرادی از پایه ریل استفاده نمی کنند و برای نصب ریل های مینیاتوری از قطعاتی مانند پرچ های آلومینومی، پیچ سرمته و یا پیچ و مهره  استفاده می کنند که این مورد را ما توصیه می کنیم . در این روش ابتدا ریل را به اندازه دلخواه و مورد نیاز برش زده و سپس بر روی قطعه کار گذاشته و توسط پانچ اقدام به محکم کاری ریل بر روی تابلو می کنند.

ریل های مینیاتوری ازنظر جنس در نوع فزی ، گالوانیزه و آلومینیوم تولید می شوند ومی توانند در شاخه های یک و دو متری و یا کم تر نیز باشند و در موارد بزرگ تر این ابزارها را برش بزنید.

انواع ریل مینیاتوری

ریل نگهدارنده کابل یا ریل های بست چنگالی

ریل های بست چنگالی برای ساماندهی کابل ها در ریل های مینیاتوری به کار برده می شوند و عنوان یک نگه دارنده کابل عمل می کنند.معادل این ابزار ها ریل هایی هم وجود دارند که به ریل های یو شکل بوده و به این نام نیز خوانده می شوند.

قابل ذکر است این محصولات پر مصرف در صنعت برق جهت ثابت نگه داشتن کابل ها در تابلو برق مورد استفاده قرار میگیرد. 

ریل مینیاتوری سی شکل

این ریل ها عمق کمتری نسبت به مورد بالایی دارند و برای پیاده سازی انواع کنتاکتور ها ،کنتر فاز ها ،کنترل بار ها و دیگر قطعات مربوطه مورد استفاده قرار میگیرند.عمق این محصولات در حدود ۱ سانتی متر و نوع اول در حدود ۲ سانتی متر می باشد.

ریل های تابلویی در مدل های مختلف و در سه حالت : بارگذاری سبک ، بارگذاری متوسط و بارگذاری سنگین جهت نصب انواع تجهیزات بر روی ریل ها در تابلوبرق و یا سطوح دیگر طراحی و استفاده می شوند.

ریل ها و پایه ریل های مختلفی در شرکت کاسپین تجهیز نیرو موجود هستند که در تولیدات خود از مواد مرغوب استفاده می کنند ، تا بتوانند نیاز کاربران را برطرف کنند. استفاده از این ابزارها مناسب برای اتصال قطعات و بخش های مختلف تابلو برق ، سیم کشی ها و غیره همواره لازم و ضروری است.با ورود به فروشگاه کاسپین تجهیز نیرو از این محصولات متنوع برخوردار شوید و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *