تولید کننده انواع شمش مسی شینه پایه ریل با کیفیت

شما اینجا هستید:

شمش مسی

شمش-مسی

فهرست مطالب

شمش مسی که با نام شینه مسی هم شناخته می شوند هادی های الکتریکی که در تابلو برق ها قرار می گیرند و برای انتقال جریان استفاده می شوند.

در خطوط ولتاژ بسیار بالا ممکن است بعضی از هادی ها خوب عمل نکرده و موجب اختلال در رسانایی شوند ولی شینه های مسی به دلیل برخورداری از جنس مس برای کاهش میدان الکتریکی در نقطه اتصال عایق ، برای جلوگیری از تخلیه ناگهانی ، که منجر به تلفات برق می شود ، طراحی شده اند.

شمش مسی ارت

اولین باری که از این ابزارها در صنایع مختلف استفاده کردند ، با استقبال چشم گیری رو به رو شدند.قبلا اتصال مستقیم سیمها به هم دیگر برای انتقال جریان نتایج بسیار ضعیفی در شرایط و عوامل مختلف از خود نشان می داد ، به ویژه در هوای مرطوب ، اما با وجود شینه های مسی دیگر این مشکل حل شد.

کاربرد شمش مسی

شینه های مسی در مقادیر زیادی استفاده می شوند ازجمله در کارگاهها و صنایع بزرگ و کوچک و حتی در تابلو برق های خانگی نیز کاربرد فراوانی دارند.این شمش ها دارای چندین سوراخ هستند این سوراخ ها هر کدام شامل یک پیچ و مهره هستند که قرار است بر روی سر سیم ها و یا کابل شو ها سوار شوند.

در تابلو های برق معمولا جریان هایی که بیشتر از ۱۲۵ آمپر باشند از شمس مسی و یا همان شینه های مسی استفاده می کنند و همچنین در تابلو برق ها در بعضی مواقع حجم سیم ها و کابل ها بالا میباشد و امکان سیم کشی در چنین وضعیتی با مشکل مواجه می شود که در این صورت با استفاده از شینه ها می توان این موارد را به راحتی برطرف کرد.

شمش مسی ارت

در مواقعی هم وجود دارد که در فواصل کم نمی توان کابل ها را به راحتی خم کرد ، برای مثال در فاصله ۱۰ سانتی متری اگر بخواهیم یک کابل ۷۰ را خم کنیم عملا سخت خواهد شد.درچنین حالتی نیز می توان به راحتی با استفاده از یک شینه این مورد را نیز برطرف کرد.

انواع شمش مسی و آلومینیومی

شمش آلومینیومی:

شمش های آلومینیومی اولی ترین شمش های انتقال هادی در تابلو برق ها هستند در حقیقت قبل از شمش های مسی ، این نوع شمش ها هستند و از از چهار پیچ تا دوازده پیچ و به عنوان شمش ارت و نول در تابلو برق ها قرار می گیرند.

شمش مسی نول:

شمش های مسی نول در سایزهای مختلف هستند که  با توجه به ابعاد تابلوها این محصولات را باید انتخاب کنید و همچنین با برخورداری از خلوص بالای مس هادی خوبی می باشد.این شینه ها حداقل داری چهار پیچ هستند.

شمش مسی نول

شمش مسی ارت:

شمش های مسی ارت نیز در سایزهای مختلف هستند که  با توجه به ابعاد تابلوها این محصولات را باید انتخاب کنید و همچنین با برخورداری از خلوص بالای مس هادی خوبی می باشد.این شینه ها حداقل داری چهار پیچ هستند و با حالت خمیدگی در طرفین با نام شینه های ارت شناخته می شوند.

البته هر یک از این شمش ها در گروه فازی مختلف از تک فاز تا سه فاز موجود هستند و در انتخاب آنها باید دقت کرد.

برای نصب هر یک از این ابزارها باید ابتدا پیچ و مهره آنها را از بدنه جدا کنید و سپس با قرار دادن سرسیم دوشاخ ، سرسیم حلقوی یا بلوک سیمی که انتخاب کرده اید دوباره پیچ و مهره را در جای خود سفت کنید.توجه داشته باشید که این پیچ ها را به اندازه ای سفت کنید که صدمه ای به سر سیم یا شمش وارد نشود تا منجر به از کار افتادن قطعات در کم ترین زمان شود و مواردی از امنیت نصب که باید از آنها اطلاع داشته باشید.

نکته:

بعضا یک شینه فرعی را بر روی یک شینه اصلی سوار می کنند که در این صورت باید به سایز و تعداد پیچ ها دقت شود.برای اتصال یک شینه فرعی به یک شینه اصلی ، شینه فرعی باید با آمپر کم تر باشد.و  حداقل به اندازه ی مربعی با همان عرض از سطح تماس با شینه اصلی باشد که نکته مهمی در اتصال یک شینه فرعی به یک شینه اصلی است.چرا که اگر سطح مقطع این دو با هم برابر نباشد اختلاف پتانسیل بیشتری به وجود خواهد آمد و یا شمس کوچک تر در اثر تجمع بار زود تر از موعد عمر مفید خود خاصیت رساناییش را از دست خواهد داد.

پس نتیجه گرفتیم که:

آمپر باس بار شمش اصلی که برای انشعاب به موارد دیگر انتخاب شده است در حدود ۱.۵ برابر کلید اصلی باید باشد.چرا که در شمش اصلی سوراخ های بیشتری برای انشعاب به دیگر شمش ها وجود دارد که سوراخ زیاد در شمش به نشانه سطح مقطع کم تر می باشد.

لازم است که فاصله بین دو شمش غیر هم نام تقریبا به اندازه عرض یک شمش باشد.اما در جاهایی که کلیدهای اتوماتیک فازهای غیر هم نامشان فاصله کم تری دارند و اگر موازی و احتمال اتصال شمش ها به یکدیگر صفر باشد می توانند نزدیک تر هم باشند.

شمش مسی نول

و همچنین:

در صورت امکان خم شمش ها بهتر است در زاویه بازتر از ۹۰ درجه باشد.چرا که در ناحیه خم ، ترکم بار بیشتر شده و مقاومت در این قسمت تا حدی بالا می رود.

سوراخ کاری هایی را که در سطح شینه ها می شود را هرگز سمباده کاری نکنید و یا خش رو آن نیندازید ، چرا که با ایجاد چنین کاری باعث به وجود آوردن حفره های هوایی خواهید شد و جریان به خوبی انتقال نخواهد یافت.

تا جایی که می توانید محل اتصال را با چربی گیر یا تینر تمیز کنید و یا اگر می توانید با گریس مخصوص آن را آغشته کنید تا از سولفاته شدن در آن ناحیه جلوگیری شود ، سولفاته شدن در شمس های مسی یعنی اینکه در اثر ترکیب آلاینده ها و گرد و غبار با ناحیه اتصال و واکنش با آن ناحیه به مرور زمان باعث  تجمیع رسوبات شده و خاصیت رسانایی شمش مسی کاهش یابد.

شمش های مسی با توجه به تابلو های برق کاربردشان نیز متفاوت خواهد بود که در ادامه به انواع تابلو برق نیز اشاره می کنیم تا بتوانید شمش متناسب با تابلو برق خود را خریداری کنید.

انواع تابلو برق

ال وی و ام وی  تابلو هایی هستند که بیشتر در صنعت برق و دیگر صنایع استفاده می شوند و به عنوان محفظه هایی برای حفاظت تجهیزات الکتریکی یا الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرند.

در بعضی مواقع از تابلو برق به عنوان محافظ در برابر ایجاد شوک الکتریکی به کاربران  در مواردی مثل بارش برف و باران مورد استفاده قرار می گیرند. هر یک از این تابلو ها در موارد مختلف کاربرد دارند.

تابلو برق های ال وی را جزء دسته فشار ضعیف می دانند و به همین خاطر باید از شینه هایی که متناسب با ولتاژ کاری این تابلو برق ها است انتخاب شوند.و تابلو برق های ام وی را به عنوان فشار متوسط ، که در این مورد نیز باید شینه مناسب را انتخاب کنیم.

بعضی از تابلو های بزرگ مثل تابلو های بانک خازنی برای محیط های بزرگ همچون کارگاه ها، کارخانه ها، مراکز تجاری و… مورد استفاده قرار می گیرند که از شینه هایی با سطح مقطع بزرگ تر استفاده می کنند.

تابلوهای صنعتی

تابلو های صنعتی نیز همچون تابلو های بانک خازنی بیشتر برای انتقال بهتر هادی از شمس مسی با سطح مقطع بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

به طور کلی تابلو های فشار ضعیف ، تابلو هایی هستند که سطح ولتاژ آنها کمتر از ۱۰۰۰ ولت است. این تابلو ها از قطعات مختلفی نظیر: تنظیم کننده ، حفاظتی ، تجهیزات کنترلی و .. هستند که در آن به یکدیگر متصل شده اند.

 بعضی از تابلو ها ایستاده هستند و جزء تابلو های سلولی به شمار آیند. این تابلو ها در درجه های حفاظتی مختلفی ساخته می شوند. این تابلو ها را می توان به درخواست مشتری تولید نمود.

تابلوهای دیواری

 تابلو های دیواری نوعی دیگر از تابلو های فشار ضعیف هستند. این تابلو ها خود به دو صورت روکار و توکار ساخته می شوند. معمولا تابلو های توکار را از جنس ورقه های روغنی و گالوانیزه تولید می کنند.

تابلو های فشار ضعیف و فشار قوی  بارانی نیز وجود دارند که بیشتر در محیط های بیرونی و باز استفاده می شوند و تنظیم کنترلی را به راحتی می توان با درجه آن تنظیم کرد.

شرکت کاسپین تجهیز نیرو از جمله اولین ترین تولید کننده های شمش مسی ، آلومینیومی و یرق آلات تابلویی در ایران هستند که در صنایع مختلف استفاده می شوند ، به طوری که علاوه بر تامین نیاز منطقه به تامین نیاز کشور نیز پرداخته است.با ورود به فروشگاه ما با محصولات این شرکت بیشتر آشنا شوید و نسبت به خرید آنها اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *